Varför begärs platsåtkomst och hur ställer jag in den?

FAQ iOS-app Varför begärs platsåtkomst och hur ställer jag in den?

Vi använder inte platsinformation och därför lagrar vi dem aldrig.

På iOS finns det inget sätt att hålla en app igång hela tiden. Om någon stänger / sveper appen är den stängd. När en app är stängd i 24 timmar kommer den att resultera i "inga data" för den dagen, vilket kommer att påverka förarens poäng.

Det är därför vi vill starta appen automatiskt så snart den oväntat stängs, här är GPS-tillståndet.
Genom att ställa in denna behörighet till "Alltid" får vi ett meddelande så snart du täcker ett avstånd och vi använder det meddelandet för att starta appen. Det här meddelandet säger inte var du är, bara att du har rest ett avstånd. Så vi har ingen aning om var det är, och vi vill inte veta.

Selva skidorna är därför GPS-fria, vilket innebär att man använder GPS endast när någon sveper / lämnar appen, för att inte bestämma om någon kör. Det är därför bättre att inte dra bort appen alls: vår lösning fungerar alltid omedelbart och ingen GPS behövs, så bättre för batteriet.

Så här ställer du in din GPS-behörighet:

1) Öppna appen och klicka på knappen med skölden (belägen mellan Bluetooth- och Pod-knappen längst ner på skärmen).

2) På skärmen som följer alla behörigheter / inställningar kan ställas in korrekt, står det "Ha alltid appen igång". Om en knapp är synlig, klicka på den. Är knappen inte där? Du har redan konfigurerat det korrekt och du är klar!

3) Klicka på Plats och välj Alltid.